FILM

Hejsan!!
Vi har nu under en vecka försökt ordna så att filmen ska kunna komma upp på sidan här. Men det har tyvärr inte fungerat då vi inte hittat en sida som vi kan ladda upp den på för att sedan få in den här.
Men självklart ska vi kunna lösa det här ändå, och då finns det två alternativ:
1. Om man har facebook kan man lägga till Amanda Beuthan eller Catrine Carlsson för att
sedan bli inbjuden i den grupp som vi har skapat för Kronanprojektet.
2. Eller kommenterar man med sitt namn och telefonnummer här nedan (klickar på kommentera) hör vi sedan av oss och skickar ut en skiva med filmen på!
Vi kan också berätta att toaletterna som vi var med och tog de första spadtagen för och som är gjorda med de pengar som vi samlat in är nu klara och fungerande!

Presentation

Och idag var det dagen för presentationen i skolan. Jag och Catrine satt i skolan in i det sista och fixade med brev,filmen och vad vi skulle säga. Men det flöt på väldigt bra under presentationen när vi pratade och här låg inte fokuset på att prata utan det var filmen som var huvudgrejen.

Eftersom alla i skolan hade slutat trodde vi inte att det var så många som skulle komma, men där hade vi fel. När dörrarna stängdes var det mellan 25-30 stycken som kom och tittade. Allt från rektorer till kompisar från skolan och andra skolor, föräldrar, syskon och lärare. Något som var väldigt kul var att Erik Björklund, ordförande i Mount Elgonföreningen som vi samarbetat med, kunde komma dit tillsammans med sin dotter!

Filmen fick stående ovationer från alla, vilket var väldigt kul då vi själva också är väldigt nöjda med den! Vi fick även från Erik en tavla, skiva (med musik från barnhemmet), och tyg som är från Kimilili :). Tacktacktack!

Här kommer lite bilder från dagen och i helgen kommer filmen komma upp!


Förberedelse,förberedelse, duktiga Catten är i farten och fixar med filmen!


Brev skrevs till barnhemmet och Gull (hon som var med oss och visade omkring oss i Kimilili). Och Kronanprojektsfilmen brändes på skiva. Om du vill ha så är det bara att kommentera här nedan :)


När vi var i Kimilili så tog vi kort på Gull och hennes familj dem framkallade vi och la i kuvertet. I kuvertet la vi också ner 6500 kenyanska pengar som motsvarar 515 kr i svenska.


Presentation. Innan vi satte igång filmen berättade lite om vårt arbete och om resan!


Avslutar med en bild på Catrine,Erik och mig. Dessa tyger fick och och fick en stor kram av Erik och av tyget som symboliserar barnen och Kimilili. Ett riktigt bra avslut på en bra dag!

Tack Alla som kom.
Och för ni som inte kom, kommer filmen komma i helgen som sagt!


Fredagskväll

Hejsan!

Fredagskväll och äntligen helg! Jag och Catrine sitter just nu med det sista som ska fixas till presentationen, finslipar lite på filmen. Den filmen kommer också nästa vecka komma upp här på bloggen efter presentationen men vi hoppas så klart att vi ses där!

Om ni kommer ihåg blev jag och Catrine inbjudna till Björkhällakyrkan innan vi åkte ner till Kenya. Där åt vi soppa med nästan hundra pensionärer där en av dem hade läst om oss i tidningen och startat ett lotteri bland dem äldre, där pengarna sedan skulle gå till vårt projektarbete. Vi blev väl omhändertagna, åt god soppa och bytte många ord med dem. Efter vår resa skulle vi sedan komma i kontakt med dem igen för att berätta om våra upplevelser. Tyvärr blev det svårt att få ihop det nu under våren så vi kommer skicka filmen som vi har gjort och bilder. Det finns alltid sätt att lösa saker på!

En annan sak som vi fått reda på är att den 23/5 åker Erik Björklund ner till Kenya och kommer träffa Gerry (som är föreståndare på barnhemmet). Så vi kommer skicka med Erik bilder och filmen så att barnen på barnhemmet kan få se dem också :)

Trevlig Helg! 


Bland annat den här bilden kommer vi framkalla och ge till Gull (i organge dräkt) som var vår ledsagare i Kimilili. Det är en av flera bilder på hennes familj :)

Slutlig presentation!

Nu var det ett tag sedan man hörde om kronanprojektet, inte sant? Men häromdagen kunde man faktiskt läsa om oss i Kinda Posten, vilket var en överraskning för oss båda två men en riktigt rolig sådan!

Nu är det iallafall dags för en slutlig presentation om vårt arbete och vi vill bjuda in er allihop! Vi kommer att berätta om hela projektet från början till slut, visa bilder och filmer från projektets gång och från resan och självklart är det ett perfekt tillfälle att ställa frågor och själva bli inspirerade!

Så som sagt, alla är välkomna bara ni osar/hör av er senast den 16 maj antingen här i bloggen, eller mailar oss på [email protected], smsar eller ringer Catrine på nummer: 0761858566 eller Amanda på nummer: 0706416401.

Plats: Thoren Business School, som ligger på Storgatan 3 i Linköping. 
Datum: 18 maj
Tid: 16.00
Och som lovat så lägger vi även nu upp ett litet smakprov, en kort film från en av skolorna vi besökte i Kimilili som bland annat jobbade extra mycket med barn som hade speciella behov. Här på filmen ska Amanda och jag precis åka iväg till en annan skola så vi säger hejdå till barnen som kommer springandes från alla håll och ska vinka!

Varmt Välkomna!

RSS 2.0