Bilder från barnhemmet

Alla dessa bilder är tagna från Eriks senaste resa till barnhemmet! De köpte blandannat nya madrasser, filtar och en ny ko till dem. Deras förra ko hade brutit benet och blev tvungen att avlivas. Barnen hade dansat och jublat för gåvorna, och glädjen hade varit total! Nu blir vi ännu mer sugna på att komma igång med vår insamling! Hoppas ni är med oss !





























Våra Sponsorer

Motala profiltryck

Loggo designer - Amanda Mogrim

Text & Bild  Motala

Thoren Business School

Advertising Space

Fonus

Linköpings Kulturskola

Acasus

Centrum Kliniken


Referenter

Hur ska man veta om vi är två pålitliga tjejer? Man hör av sig till någon av våra referenter och frågar vad man än undrar!


Christina Rosenqvist                                                          Christina är en av våra rektorer på
Business Manager                                                                  Thoren Business School
Thoren Business School
tel: 073-025 15 44
[email protected]

Elin Matsdotter                                                                   Elin är vår handledare i projektarbetet
Lärare i Svenska och Samhällskunskap
Thoren Business School
[email protected]

Erik Björklund                                                                         Erik är vår kontaktperson i
Flyktingsamordnare i Kinda kommun                                        Mount Elgonföreningen.
och ordförande i Mount Elgonföreningen                                   Han var även med och startade     
organisationsnummer:822001-7761                                         upp barnhemmet!
tel: 070-554 20 39
[email protected]  
                                                 


Vad är Kronanprojektet?

Nu i tredje och sista året på gymnasiet ska alla elever göra projektarbeten. Valfriheten är oändlig och det finns de som gör allt från att åka vasaloppet, äta rå mat i en månad och dokumentera, skriva en bok, till det Vi ska göra. Nämligen samla in pengar som oavkortat kommer gå till ett barnhem i Kenya, Kimilili, och sedan resa ner dit med pengarna och dokumentera hela resan.

Ensam kan göra mycket, men tillsammans kan man göra mer.
Vi vill tillsammans med er hjälpa barnhemmet Gustaf Children's Home som är hem och skola till ungefär 80 hemlösa barn i Kimilili. I samarbete med Mount Elgonföreningen
(länk till föreningen: TRYCK HÄR) som stöttat barnhemmet under en lång tid vill vi hjälpa till att utveckla det ännu mer.

På olika sätt ska vi samla in pengar runt om i Linköping och Motala. Vi kommer att stå i entréer till mataffärer, i olika centrum och lite varstans. Ni kommer även kunna se oss på julmarknader och tillsist ska vi även annordna en konsert i Motala tillsammans med Charlottenborgkyrkan och Charla Gospelchoir.
En viktig sak att komma ihåg är att alla pengar vi samlar in kommer gå oavkortat till barnhemmet! Inga av dessa pengar kommer att gå till finansiering av vår resa ner till barnhemmet. Däremot kommer vi att söka sponsring till resan, boendet, försäkringar m.m. då det blir väldigt dyrt.

Skulle det olyckligtvis bli så att vi inte får råd att finansiera resan kommer ändå pengarna att komma till barnhemmet, men då via våra kontakter och ingen dokumentation av projektet kommer ske på samma sätt.

Mer info kommer snart!


Frågor och Svar

Vart kan man träffa er om man vill skänka pengar personligen?
Vi kommer stå på olika ställen runt om i Linköping och Motala och samla in pengar, vilka platser det blir kommer vi skriva om senare på bloggen, men än sålänge vet vi bara att vi kommer att stå på Ica Maxi i Motala och Coop Extra och Ikanohuset i Linköping. Men ett tips är att kolla in lite då och då i bloggen, för vi kommer lägga ut datum och platser med tiden.

Vad händer med pengarna om ni inte får råd att åka ner till barnhemmet?
Självklart hoppas vi inte att det blir fallet då vi verkligen vill åka ner dit, men vi är beredda ifall något skulle inträffa eller om vi helt enkelt inte kan finansiera resan. Vad som händer då är att vi använder oss av vår kontakt i Sverige som var med och startade upp barnhemmet nere i Kimilili, och så kommer han i sin tur att överlämna varenda krona. Så pengarna går självklart fortfarande oavkortat till barnhemmet!

Hur ska ni finansiera resan?
Resan finansieras enbart av sponsring från företag och från egna plånböcker. Viktigt att komma ihåg är att: Alla pengar vi samlar in under insamlingarna går oavkortat till barnhemmet oavsett!

Hur kom ni på den här idén?
Båda två har alltid velat göra någonting för att hjälpa till i den del av världen där barn inte har det lika bra som vi har det här i Sverige. Sen vill man ju såklart hjälpa alla, men det är ju omöjligt för två personer att göra. Tillslut kom vi överens och valde just Kenya.

Varför valde ni just Gustaf Children's Home?
Framförallt för att vi har kontakter på det barnhemmet och för att de är i behov av vårt och ert stöd. Det är ett seriöst barnhem som tar hand om ca. 80 hemlösa barn och ungdomar och kämpar för att ge dessa en så bra uppväxt som det bara går. Vi vill vara en del av detta tillsammans med alla er som skänker.

Vad är det för presentation ni ska hålla och vilka får komma på den?
I vår när projektet är avslutat och vi kommit hem från Kenya ska vi presentera hur allting har gått. Plats, tid och dag är ännu inte fastställt men självklart är alla som deltagit i projektet varmt välkomna! Det kommer att visas upp bilder, filmer och ni kommer även att få ställe eventuella frågor och vi kommer tacka er för all hjälp och stöd, som betytt jättemycket för oss under hela projektets gång.

Vad ska man göra om man vill sponsra er?
För det första behöver det inte bara vara pengar man kan sponsra oss med, det kan vara så att du vill ge ett bidrag till vår reskassa (finansiering av resan, boendet, mat osv för oss) eller så att du vill ge pengar till barnhemmet. Andra idéer kan vara saker som hjälper oss i insamlingsarbetet, prylar och saker som ni vill skänka till barnhemmet, tips och idéer, kritik och beröm, m.m. Allt kan vara till hjälp!

När ska konserten i Motala hållas?
Som en del av projektet ska vi hålla en konsert i samarbete med Charlottenborgkyrkan och  där vi även kommer att samla in pengar till barnhemmet på ett hörn, den här konserten kommer hållas i början på nästa år. Men även det här datumet är tyvärr inte fastställt ännu men kommer likaså att komma upp på bloggen så fort vi satt datum!

Hur vet man om ni är ärliga?
Vi förstår att det kan vara svårt att lita på några man inte känner, därför har vi en lista på referenter ni gärna får höra av er till för att fråga om vi är två tjejer att lita på, vilket vi såklart är! :)
Här -->(referenter)<-- trycker ni för att komma dit.

Hur vet vi om pengarna kommer gå till bra saker?
Det var en av våra grundfrågor när vi började det här projektet, just att det alltid känns så lummigt att bara slänga iväg lite pengar till ett projekt men man vet ju egentligen aldrig vems händer pengarna tillslut kommer till. Därför har vi tryckt just på den här punkten när vi pratat med våra Kenyanska kontakter, och det är även en av anledningarna till att vi faktiskt kommer åka ner till Kenya och följa pengarna så de går till rätt personer.

Exakt vad pengarna kommer att gå till är inte helt klart än, men barnhemmet har många områden där de behövs och vi kommer tillsammans med vår svenska kontakt som var med och startade upp barnhemmet och med vår kontakt som jobbar på barnhemmet komma överrens om vart pengarna tillslut ska gå. En sak som är helt säker är att de kommer gå till att förbättra barnens barnhem!



Mer frågor kommer! Undrar ni något är det bara att lämna frågan i en kommentar så svarar vi på den direkt när vi ser den.


Vilka är vi ?

Jag heter Catrine Carlsson och läser sista och tredje året på Thoren Business School i Linköping. Det är även staden jag bor i med min mamma, pappa och lillasyster.
Har precis fyllt 18 år och lever ett härligt tonårsliv blandat av vänner, plugg, jobb och träning.
Sen snart två år tillbaka jobbar jag på Coop Extra i garnisonen, jag har alltså varit med ända sedan affären slog upp sina dörrar för allra första gången här i Linköping. Att jobba där har verkligen gjort att jag utvecklats enormt som person och jag har lärt mig hur mycket som helst, både om mig själv, hur en affär fungerar och om kunder och kundbemötande.

Mellan plugg och jobb varvar jag dans och vänner vilka jag båda prioriterar väldigt högt.

Nu håller alla i trean på med projektarbeten, och det jag och Amanda ska göra är jag väldigt stolt över. Det här projektet betyder mycket för mig då jag alltid velat hjälpa till men aldrig riktigt kännt att en tia hit och dit gjort så mycket skillnad.
Så att göra ett välgörenhetsprojekt och stödja barn som har det svårare än mig var en självklarhet för mig.

Att få resa till Kenya, Kimilili och träffa barnen vore något hur underbart som helst. En resa som inte bara förädrar mitt liv, utan främst de afrikanska barnens liv.
 
Amanda Beuthan till vänster och Catrine Carlsson till höger

Hejsan! Mitt namn är Amanda Beuthan är 18 år och går på Thoren Business School i Linköping. Även fast jag går på en skola i Linköping så bor jag i Motala där jag även jobbar extra på Mcdonalds på helger och lov sen tre år tillbaka. Något annat som jag gör när jag inte umgås med familj och vänner är att träna rätt så mycket, då jag tycker det är kul och viktigt för hälsan! Hemma i Motala bor jag i ett hus med mamma,pappa och min lillebror. Jag har även tre storasystrar som två av dem jobbar och en utbildar sig till lärare på Linköpings Universitet.

På Thoren Business School får man ta väldigt mycket eget ansvar som passar mig perfekt, då jag alltid har varit en person som är framåt och drivande. Förra året, 2009 blev jag vald som ordförande för TBS och det är jag även fortfarande.

Att jag valde att mitt projektarbete skulle handla om välgörenhet var ingen slump då jag alltid velat hjälpa andra, dock så var det en slump att Catrine ville samma sak, men en positiv sådan, då vi tillsammans jobbar otroligt bra!

Det här projektet betyder väldigt mycket för mig. Dels för att jag tror att jag själv kommer ändra perspektiv och syn på saker och ting och att man får jobba med något från början, ett projekt som man själv startat och avslutar.

Om jag har en möjlighet till att förändra andras liv, så tar jag den möjligheten. Om du vill vara med och hjälpa till så är du det och ser hur pengar från dig som inte förändrar din livsstandard något kan förändra ett afrikanskt barns standard väldigt mycket!


Hjälp till och skänk pengar

Varenda krona gör skillnad, vill du vara med och förändra människors liv?
SÅ HÄR GÅR DET TILL:



Du fyller i fälten nedan.
I meddelandefältet skriver du ditt telefonnummer så vi kan höra av oss ifall du inte har en mail som du kollar regelbundet.


Ditt namn:          
Din emailadress: 
Ämne:               

Meddelande:       

                             

 
Vi kontaktar er på telefon eller mail, då vi ger er bankuppgifterna där ert bidrag ska sättas in på.  



Vi kontrollerar att era pengar har kommit in på kontot och tackar för all hjälp!
Det betyder jättemycket och vi vill även bjuda in dig till den presentation som kommer hållas i vår. Då vi kommer presentera hela vår resa från början till slut, visa bilder, filmer och ännu en gång tacka er för att just du bidragit till det här projektet!  ( datum för presentationen kommer fastställas i vår)

RSS 2.0