Söndagen i barnhemmet!


Började dagen med en promenad som vanligt, här är vi påväg in mot "stan".

Eftersom att det var söndag hörde vi församlingar sjunga i små kyrkor lite överallt och helt plötsligt sprang vi in i det här gänget. De var tydligen ute på march vilket de är varje söndag, intressant!

Amanda och jag tyckte det var väldigt kul att se att de iallafall försöker hålla staden ren, det är ju iaf en bra början! Dock slängs enormt mycket bara rakt på gatan fortfarande!

Vi började denna dag med att handla in lite fler prylar till barnhemmet, men den här gången var det mest cement, vajrar och tillbehör till toaletterna! På bilden ser ni Gerry som hjälpte oss med vad som skulleköpas! Här är man nämligen tvungen att köpa alla grejer åt sina arbetare så att de kan bygga ihop det de ska, lite skillnad från i sverige med andra ord haha.

Allting slängdes upp på en kärra och sen fick en kille springa med hela köret ända hem tillbarnhemmet, nu snackar vi 30graders värme och gassande sol också, riktigt strongt!

När vi också anledde till barnhemmet några boda boda's senare hängde med barnen, hur mysiga som helst!




Sen var det dags för utdelning av vår lilla överraskning! Kommer ni ihåg att vi även köpte med oss färgpennor från IKEA ? Dessa, vita papper, blyertspennor, bläckpennor (+ röda och blåa till lärarna), skrivböcker och bindor är alltså ännu en grej vi har kunnat köpa tack vare er!

Gull berättade för oss att just bindor var ett stort problem och att det gjorde att tjejerna ofta stannade hemma under alla dagar den tiden för att de inte hade något skydd, de använder papper, bomull, tyger och allt möjligt. Detta hade vi inte ens kunnat gissa oss till men vi bestämde oss såklart direkt för att köpa två paket till varje tjej! De blev hur glada som helst och killarna kollade nyfiket på haha!

Amanda delar ut böcker, alla på barnhemmet fick två böcker var förutom de allra minsta barnen som inte börjat i skolan än, de fick varsin!

Lyckan var enorm med alla deras nya grejer! Det var så himla coolt för hela rummet blev tyst och varenda en satt och ritade/skrev och tittade på sina nya grejer :) Helt underbart




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0