19 mars i Kimilili

Tredje dagen i den afrikanska byn, gör som tidigare och bjuder på dagen i form av bilder, enjoy!

Vaknade upp tidigt och var med tjejerna hemma hos mamma Naomi när de lagade frukost.

Utsikten från matbordet, de hade ett litet fönster in till köket :)

Utsikten från ett annat håll, det är ingången till "svensk-huset" man ser bakom dörrarna och rummet framför är det stora vardagsrummet i huset.

Varje morgon bjöds det på stekt ägg, te/kaffe, bröd, marmelad m.m.

Sedan sa vi farväl till våra vita converse och gav oss ut på mer äventyr!

Dagen började på barnhemmet och vi gick direkt för att kolla till "toahålet" som de grävde för fullt, de hade på bara en dag kommit riktigt långt, snacka om imponerande. Han förklarade även att när de kommer längre ner (de ska ju totalt typ 15m ner, tänk er tre stycken "femman" i linköpings simhall!!) så använder de hinken på bilden att hissa upp jorden med.

När vi kom hade även en stor sandhög anlänt, det är en del av toalett-bygget och en del av vad era pengar har gått till alltså!

Efter lite häng på barnhemmet drog vi oss mot Bungoma, en närliggande stad, och inhandlade vattenbehållare och lite tillbehör till den. Gull hängde med oss dit också så vi frågade henne om lite tips för ytterligare saker till barnen och hela kalaset slutade med skrivböcker, sudd, blyertspennor och kulspetspennor till allihop! Förutom det även pennor till lärarna och bindor till tjejerna. (Detta lilla shoppande med Gull höll vi dock som en liten hemlis tills dagen efteråt, läs nästa inlägg så får ni se mer!)

Hemkomna efter shoppingturen med en fet vattenbehållare som vi band fast på bilen hela vägen hem från Bungoma (ca 45min biltur skulle jag gissa), såg helt sjukt ut då den nästan var större än själva bilen haha. Vi möttes iallafall av riktigt glada individer när vi kom fram!

De blev så glada allihop att det blev ännu mer dans och sång! Riktig kanondag :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0