Ännu mer äventyr i Nairobi

Efter safarit igår så tog vi det bara lugnt. Vi gick omkring i stan tillsammans med John och besökte "The Kenyatta International Conference Centre" där vi kunde se Nairobi i 360 grader. Hade en väldigt skön guide som pratade på och ställde massa frågor! Brevid det huset så fanns det ett hus där presidenten har sitt kontor och guiden berättade att när flaggorna var resta så befann presidenten där och det var de!

Under gångturen i staden så gick vi in på "Kenya National Archives", var som ett museum där man kunde se massa gamla saker, inte världens roligaste grejen, men nu har vi sett det med ;)

John berättade för oss när vi kom att han är en danslärare och undervisar i det varje måndag och fredag. Så vi fick följa med honom till det gym han hade sin dansklass. Gryyyyyymt härligt var det där!! Detta ställe låg i de rikare kvartern, kan jämföras med vanligt hemma i Sverige. Där brevid låg United Nations där människor från hela världen jobbade och detta gym var till för dem och även för oss idag då ;). Vi var där rätt så tidigt,så vi kunde ligga i solen och ta det lugnt ett tag.

Sedan började dansen vilket var riktigt roligt! John är en riktigt duktig danslärare,han lärde ut afrikansk dans. Efter det gjorde vi några övningar som situps och armhävningar ute på terassen med en stjärnklar himmel som tak, sensommar bris och palmer vajande omkring oss, helt underbart! Om man skulle ha denna miljö omkring sig varje gång man gymmade så skulle man bo där!!

Nu har vi precis gjort ordning oss och ska alldeles strax åka till Afrikas största slum, Kiberiaslummen. Kommer nog bli en erfarenhetsdag men också psykiskt jobbig.


Vår härliga guide!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0