Rift Valley och Masaipeople

ågot som vi inte har berättat här på bloggen är att dagen innan vi åkte till Kimilili var och kollade utsikten på Rift Valley och besäkte Masai folket!

Den dagen var G R Y M  en dag som nästan slog safaridagen. Låt mig berätta J
Först åkte vi till Rift Valley, det ligger ca en timme från där vi bor. Vi blev upplockade på guesthouse:et av  John som hade fixat en taxi som var med oss under hela dagen. På vägen till Rift Valley stannade vi vid ett fruktstånd där man kunde köpa färska frukter. Det blev färsk mango, riktigtriktigt gott var det. Tänk er den mangosmak vi har hemma fast 10 gånger bättre!

Sedan fortsatte färden till Rift Valley. När vi väl kom fram så hade vi en väldigt fin utsikt över landskapet,det var relativt klart väder (och väldigtväldigt varmt). Där fanns det också små shops som man kunde handla armband, halsband eller skulpturer. Och yes Catten och jag köpte lite presenter där och prutade gjorde vi också ;).

Efter detta vände vi riktning och åkte tillbaka för att åka till Masaifolket. På vägen dit köptes det majskolvar som är som popcornpinnar och apor sprang längs vägen! När vi åkt lite längre än en timme kommer vi till en by som hete ”Masai”, där var det både vanliga kenyaner och masai människor. För att sedan åka till den riktiga byn där bara masaier bor så behövde vi en masai som kunde välkomna in oss. Så vi stannade bilen och John hoppade ur och började prata med ett gäng, fem minuter efter så kommer han tillbaka till bilen med en äldre masai som tar oss ut till landet där de bor. När vi kommer ut där så visar han omkring oss och delger sin kunskap om naturen, då deras kultur är väldigt speciell. Bla så tror de inte på mediciner från sjukhuset utan de har sina egna från naturen, masaimannen visade oss en växt som är dödlig men att dess rötter när man kokar dem sänker temperaturen i kroppen om man har feber.

När vi stod där så kom det fram väldigt många barn, massor med fina bilder togs! De var väldigt fascinerade över Catrines vita hy och gick fram och kände på den. Det som gjorde den här dagen så speciellt var att det var så grymt att få se och träffa människor som har en helt annan kultur än vad vi har och som även skiljer sig från kenyanerna+att de klär sig på ett sådant kreativt och färgglatt sätt.
Dock vet de hur de ska göra för att tjäna pengar på turister då vi betalade en liten slant för att besöka dem, men det var det värt!






















ägen




Där i framsätet sitter masaimannen som var vår "nyckel" in till masaifolket, jag nämnde väl att ingen av oss i bilen kände honom?


Ut ur bilen steg vi och masaiherren tog täten och ledde ut oss på en stor åker.




Únder tiden som vi var där,kom det flera barn, bla dem här. Även äldre kom ut från husen eller stoppade det de gjorde för komma och hälsa och se oss.


Så här såg masaiernas hus ut. I det här huset bor det nio människor i.


I "huset" fanns det tre sådana här sängar och i varje sov det tre stycken i.






Den dödsgiftiga "frukten" men dess rötter dämpar feber,berättade han.
High Five!






Dessa följde efter oss,petade på Catten och höll oss i handen under hela tiden vi var där :)


Glädje är något som vi verkligen stött på under vår resa oavsett hur fattig eller hur dåligt man bor så finns ändå glädjen där. De barn vi stötte på under Masaibesöket blev alldeles till sig och överlyckliga över besök av turister!


Masaibarnen kunde varken swahili eller engelska.För masaierna har ett eget språk som är speciellt för dem som de pratar.




Masaiwomen!



John hade kameran och tog smygkort på masaierna, men efter ett par klick så märkte mamma masai honom som ni ser ;)


Sedan sa vi HejDå till masaierna och styrde kosan till vårt boende!


Nu är klockan 02.40 här,om 2 timmar ska vi upp för att åka till flygplatsen för att åka tillbaka till Sverige. Så är nog dags att sova lite, Catten ligger redan brevid och sussar sedan länge. Ett litet inlägg kanske hinns med innan vi åker.

Godnatt Sverige!


Kommentarer
Postat av: Säääm

Guud vilka härliga bilder !! Pussssssss

2011-03-26 @ 09:04:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0