Första dagen i Kimilili

Den här dagen kommer beskrivas med bilder, så titta och kanske lämna en kommentar om lusten faller in :)


Här har vi Gull Nongesa som är den som tog hand om oss i Kimilili, riktigt trevlig och härlig!


Gull visade oss vart hon bodde. Där det är massa plasthinkar är där man diskar och tvättar. Ännu en gång gick det upp för oss vilka brutala skillnader det finns.


Dess vardagsrum.


Så här ser alla vägar ut i Kimilili och i hela Kenya är det vänstertrafik men i småbyar som Kimilili så blir man inte förvånad om bilarna/cyklarna/motorcyklarna kör lite korsochtvärs. Längs den här vägen (och även alla andra) så kom det fram massor med småbarn och ropade åt Catrine "mzungomzongo" som på svenska betyder viting.Det är inte menat som ett skällsord utan något alla barnen säger och de är väldigt fascinerade över vita människor. De ser även att jag är turist men Catten får nog lite mer uppmärksamhet ;)


Något som jag och Catrine fascinerades av och aldrig kommer förstå är hur alla tjejer/kvinnor kan gå med massa saker på huvudet och hålla balansen!


Vi har fått fylla i många sådana här besökesböcker. Den här gången befann vi oss hos säkerhetsövervakningen i Kimilili. Gulll tog oss dit för att vi skulle berätta att vi var där och varför, detta görs med alla turister så de vet om att man är där ifall något skulle hända.


Den här dagen så var det en stor idrottsturnering där man tävlade i fotboll och handboll, här var det elever från alla byns skolor (vilket är rätt så många) och även barn från Gustaf Center var med och tävlade.


Under tiden som man är här träffar man mycket nytt folk och många vill komma fram och hälsa. Det är ännu en skillnad från Sverige då alla här, verkligen alla, presenterar sig, tar i hand och undrar om det är bra.


Massor med barn flockades runt oss och ställde massa frågor, bara roligt tyckte vi!


När idrottsturneringen var klar gick vi och köpte dricka och satte oss och pratade, jag,Catrine och Gull. Då kom den här lilla söttösen fram :)


Gull med hennes två barn,Calle och Elsa. Calle är den i lila shorts och Elsa den hon i mitten håller i famnen.




Detta är två killar som vi tyvärr inte kommer ihåg namnen på. Men vi kommer ihåg attde var väldigt glada och ville jättegärna vara med på kort :D


Påväg tillbaka där vi bor för att äta.


Det finns många olika växter här. Denna är en kaffeväxt och på bilden är det kaffebönor som ska bli röda först innan de kan plockas av. Andra växter som vi träffat på är bananplantage och avokadoträd, rätt så coolt att se massor dinglande avokados i träden!

Kommentarer
Postat av: billy

nice frilla amanda kan inte catarina fixa en liknande tills ni kommer hem ni har gjort ett göörbra jobb förutom att ni skulle vart kvar ett par månader till och hjälpt till nya volontärer kanske:)billy

2011-03-23 @ 20:29:05
Postat av: Amanda

Haha tack pappsen,vatten hade med ett tag men tog ut de efter ett par dagar ;). Ja,det har nämnts och känns som att vi nu verkligen får resultat för allt vi gjort för att samla in pengar. Kapp vem vet vad framtiden säger !

2011-03-23 @ 22:27:28
Postat av: jblworil

Emenuken jahulu, nig az ama cacutiboji uduqitoc ec bipeqecih esiyeciwob luvowazay ideqa i!!!

2012-10-15 @ 16:41:08
URL: http://www.otiharob.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0